Сьогодні завдання Уряду – не лише забезпечення обороноздатності, а й відновлення України, – Мері Акопян

Заступник Міністра внутрішніх справ України Мери Акопян під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцьким зазначила, що сьогодні завдання Уряду – не лише забезпечення обороноздатності, а й відновлення України.

Мері Акопян розповіла, що сьогодні увесь Уряд з одного боку активно працює в інтересах оборони України, але й не забуває про необхідність відновлення її інфраструктурного і економічного потенціалу. Вона повідомила, що впродовж останніх місяців чимало життєво необхідних об’єктів поліції та ДСНС України зруйновані. Також окупанти знищили або викрали велику кількість рятувальної спецтехніки.

Зазначимо, з початку повномасштабного наступу росії, Польща передала Україні десятки одиниць спецтехніки для рятувальників.

“Щиро вдячні Польщі, зокрема й Міністерству внутрішніх справ Польщі, за всебічну підтримку, особливо в період активного переміщення українських біженців. Дякуємо за практичну та політичну підтримку України з вашого боку. Для нас це дуже важливо. Наші Міністерства внутрішніх справ наразі активно співпрацюють, це стосується і взаємодії з підрозділами поліції, прикордонної служби та Державної пожежної охорони Польщі”, – підкреслила заступник Міністра.

Своєю чергою, Бартош Ціхоцький наголосив, що сьогодні Україна захищає зокрема й Польщу. І мова йде не лише про Харків чи Маріуполь, а й про захист системи безпеки всієї Європи.

“Ваші люди ризикують життям і те, що ми можемо зробити – це підтримати вас. Війна, поки не на нашій території, ми мусимо зробити все, щоб відбити цю злочинну спробу агресії. А після перемоги маємо відновити життя на цих територіях. Ми пливемо в одному човні і Польща в цьому одностайна”, – сказав Посол.

МОН: Старт прийому документів до 1 класу визначають органи місцевого самоврядування

Міністерство освіти і науки України інформує, що дату початку прийому документів для зарахування до 1 класу закладів загальної середньої освіти визначають органи місцевого самоврядування.

Зарахування дітей здійснюється відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОН №367 від 16 квітня 2018 року та наказу МОН №274 від 28 березня 2022 року «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні».

Зазначений Порядок не встановлює конкретної дати початку прийому документів. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в галузі загальної середньої освіти щороку не пізніше ніж за один місяць до завершення прийому документів, необхідних для зарахування, самостійно визначають дату початку прийому документів у батьків або осіб, які їх замінюють, майбутніх першокласників.

Так, у Києві та Хмельницькому прийом документів розпочинається 2 травня 2022 року, у Вінниці він стартував 26 квітня, в Рівному прийом розпочався ще з 1 квітня. Актуальні терміни прийому документів варто уточнювати в конкретній школі або в органах управління освітою населених пунктів чи громад.

Нагадаємо, раніше Міністерство освіти і науки підготувало та надіслало органам місцевого самоврядування рекомендації щодо зарахування дітей до 1 класу закладів загальної середньої освіти в умовах воєнного часу.

Майже 1 300 підручників і посібників електронної шкільної бібліотеки можна завантажити в один дотик

Електронна бібліотека на порталі Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» налічує 1288 підручників і посібників.

На сайті доступні електронні версії підручників для закладів загальної середньої освіти з 1-го до 11-го класу – з усіх предметів,  різних видань, для корінних народів, національних меншин та осіб з особливими освітніми потребами. Завдяки QR-коду вчителі та учні можуть за лічені секунди знайти необхідні підручники.

В електронній бібліотеці ІМЗО є двомовні словники, посібники серії «Шкільна бібліотека», навчально-методичні матеріали для педагогічних працівників. Також можна знайти навчальну літературу для роботи з учнями, які мають особливі освітні потреби; підручники та посібники для здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти.

Для пошуку підручника потрібно просканувати за допомогою смартфона QR-код та перейти за посиланням. Далі необхідно обрати клас, предмет і власне підручник.

Нагадаємо, український виробник обладнання для закладів освіти надає вчителям, учням та їхнім батькам вільний доступ до свого програмного продукту.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 по 02.05.2022

Загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 по 02.05.2022 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 23800 (+300) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1048 (+22) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 2519 (+48) од,
  • артилерійських систем – 459 (+8) од,
  • РСЗВ – 152 (+1) од,
  • засоби ППО – 80 (+0) од,
  • літаків – 194 (+2) од,
  • гелікоптерів – 155 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 1824 (+28) од,
  • кораблі /катери – 8 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 271 (+26).
  • Спеціальна техніка – 38 (+6).
  • Крилаті ракети – 84 (+0).

Найбільші втрати противника (минулої доби) спостерігалися на Ізюмському напрямку.Дані уточнюються.

В Україні збільшилась кількість дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії

Від початку війни російські окупанти вбили в Україні 220 дітей, понад 406 поранено. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“Понад 626 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. За офіційними даними, 220 дітей загинуло та понад 406 отримали поранення. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 139, Київській – 115, Харківській – 95, Чернігівській – 68, Херсонській – 45, Миколаївській – 43, Луганській – 37, Запорізькій – 27, Сумській – 17, у м. Києві – 16, Житомирській – 15”, – йдеться у повідомленні.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

  • 2 травня внаслідок ракетного обстрілу російською армією м. Одеса загинув хлопчик 14 років та отримала поранення 17-річна дівчина.

В Офісі генпрокурора також додали, що через щоденні бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 1584 закладів освіти. При цьому 118 з них зруйновано повністю.

 

Опубліковано у Без рубрики. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь