Основні ресурси держави направляємо на потреби армії, — Денис Шмигаль

Ключовим напрямом роботи Уряду залишається фінансове й організаційне забезпечення української армії. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 5 квітня.

Так, Уряд прийняв рішення виділити 1,45 млрд грн Службі безпеки України та 32,81 млрд грн Міністерству оборони України.

«Виділяємо Міністерству оборони та Службі безпеки України кошти з резервного фонду. Це кошти на зарплати, техніку, зброю, пальне та все необхідне для наших захисників. Основні ресурси держави й бюджету зараз направляємо саме на ці потреби», — відзначив очільник Уряду.

Також Прем’єр-міністр повідомив, що одразу декілька держав запропонували свою безкоштовну допомогу в лікуванні та реабілітації наших військових і цивільних. Тож Уряд затвердив документ, який допоможе швидко та правильно організувати весь процес.

Фермери України розгорнули справжній аграрний фронт, – Микола Сольський

іністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в ефірі спільного телемарафону #UAразом розповів, на яких напрямах сьогодні сфокусована робота Мінагрополітики.

«Запущені кредитні програми за підтримки Уряду, які в цей короткий термін, можливо, в дещо обмеженому, але в оперативному форматі дозволяють аграріям закривати їхні потреби з додаткового кредитування під час посівної», – зазначив Микола Сольський.

Крім того, за його словами, наразі Уряд і Мінагрополітики працюють із аграріями, щоб у такий непростий час зменшити обсяги проблем, що пов’язані з логістикою та вивезенням зерна.

«Треба віддати належне, що українські аграрії сміливо йдуть у посівну кампанію, незважаючи на такі складні об’єктивні обставини. Ми це бачимо повсюди. Наскільки впевнено і віддано воюють військові, настільки ж сміливо та віддано виходять у поля й аграрії», – підкреслив Міністр.

Він додав, що у прифронтових зонах аграріям найскладніше, адже по-перше, там дуже розірвані логістичні ключі; по-друге, це досить небезпечно; по-третє, має бути відповідний настрій, щоб проводити посівну в прифронтових або окупованих місцях.

Міністр розповів, що теперішні проблеми українських аграріїв допомагають вирішувати й дружні нам країни, насамперед сусідні. Вони виконують прохання України зі спрощення логістики, зі скасування документів на транзит, допомагають матеріально.

Війна проти нашої країни – це війна проти продовольчої безпеки Європи та світу, і це очевидна річ, яку сьогодні не треба нікому доводити, переконаний Міністр.

За його словами, продовольчі ціни вже зросли за останній місяць. Найближчим часом на ціни і дефіцит продуктів звернуть увагу навіть ті країни, які десятиліттями ніколи з подібним не стикалися.

«З різним рівнем гостроти, але питання продовольчої безпеки стоятиме в багатьох країнах світу», – резюмував Микола Сольський.

Урядовий портал

 

Фото у набраних

Міндовкілля: Як захиститися від азотної кислоти

Міністерство захисту  довкілля та природних ресурсів України підготувало інфографіку з корисною інформацією про перші дії для захисту від отруєння оксидом азоту.

 

Урядовий портал

 

Як вберегтися від зловмисників у кіберпросторі: Поради для українців від голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя

ібергігієна стала ще важливішою темою, ніж до війни. Раніше хакери цупили персональні дані звичайних українців насамперед для крадіжки грошей. Тепер більшість кібератак спрямовано на руйнування систем та завдання шкоди нашій державі. Це може відбуватися і через будь-якого громадянина.

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь розповів у інтерв’ю про головні правила кібергігієни, яких мусить дотримуватися кожен.

Багато атак зараз спрямовано саме на персональні пристрої, комп’ютери звичайних користувачів. “Розсилають листи з контентом, який може зацікавити людину, наприклад, про втрати на війні, і в ньому – шкідливі файли. Тому в жодному разі не відкривайте посилань і файлів, надісланих у листах із не відомих вам адрес. Фішингові листи зараз – величезна проблема”, – зазначає Юрій Щиголь.

Не піддавайтеся обіцянкам легких грошей. Зловмисники уже кілька разів намагалися створювати фальшиву програму “Дія”, щоб виманювати гроші. Шахраї і під час війни не втрачають можливості поживи. Особливо з огляду на складний морально-психологічний стан людей, коли кожен шукає допомоги. Робіть усе уважно, спокійно і з розумом, обов’язково перевіряйте інформацію.

Якщо вам надходять підозрілі листи чи повідомлення, звертайтеся до Урядової команди реагування на надзвичайні комп’ютерні події CERT-UA. Її фахівці допоможуть і порадять, що із цим робити.

Частіше змінюйте паролі до пошти й – особливо – до соціальних мереж, адже зловмисники намагаються дібрати паролі та скомпрометувати ваші акаунти.

Користуйтеся інформацією лише з офіційних джерел, перевіряйте дані перед тим, як щось емоційно переслати комусь – ворог на це й розраховує. Не поширюйте і самі неперевіреної інформації.

“А головне – зберігайте оптимізм. Усі військові, всі органи держвлади працюють. Україна не здасться. Перемога буде за нами. Збройні сили роблять усе можливе, щоб звільнити наші території. І ми все відвоюємо – і Крим, і території Донецької та Луганської областей”, – упевнений Юрій Щиголь.

Урядовий портал

 

МВС: Відновлено замовлення індивідуальних номерних знаків

Відсьогодні сервісні центри МВС відновлюють ще одну послугу – замовлення індивідуальних номерних знаків. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Послугу можна замовити у будь-якому відкритому сервісному центрі МВС. А от отримати свій ІНЗ замовник зможе:

ГСЦ МВС (м. Київ, вул. Лук’янівська, 62)

РСЦ МВС у Львівській області (м. Львів, вул. Данила Апостола, 11)

Перелік документів лишається без змін. Деталі на інформаційному порталі сервісних центрів МВС www.hscmvs.com

 Урядовий портал

 

 

Тарас Висоцький: Вирішити проблеми з експортом агропродукції – пріоритетне завдання для Мінагрополітики

В умовах заблокованих портів Міністерство аграрної політики та продовольства України намагається наростити експорт агропродукції до 1,5 млн тонн у місяць.

Про це в ефірі всеукраїнського марафону UAразом розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Україна стабільно була в топ-5 експортерів за останні роки. 90 % експорту відбувалося через порти Одеси і Миколаєва. Фактично вже понад місяць ці порти закриті. Залізничними шляхами експортували в лютому 150 тис. тонн сільськогосподарської продукції, в березні – 300 тис. тонн. У потенціалі можна досягнути 1,5 млн тонн. Є аналіз всіх пунктів, працюємо, щоб використати всі можливості», – підкреслив перший заступник Міністра.

Тож наразі основне завдання для Мінагрополітики, як пояснив він, переорієнтувати логістичні шляхи експорту.

Крім того, Тарас Висоцький повідомив, що ворогом знищено шість зерносховищ.

«Із точки зору всього обʼєму споживання є втрати, але не критично. У нас більш ніж достатньо продовольства на стоках всередині країни – це більше, ніж ми потребуємо для річного споживання. Разом з тим аграріям потрібен виторг для того, щоб продовжити посівну, потрібно реалізовувати продукт, щоб годувати тварин і підтримувати сектор», – пояснив Тарас Висоцький.

Урядовий портал

 

 

Опубліковано у Без рубрики. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь