ЗАТВЕРДЖЕНО ПРОБАЦІЙНУ ПРОГРАМУ

На виконання  наказу Міністерства юстиції України № 926/5 від 28.03.2018р. «Про затвердження Переліку заходів щодо реалізації апробаційних програм» 16 липня 2020 року в приміщенні Кривоозерського районного суду відбулася робоча зустріч за участі начальника Кривоозерського районного сектору філії Державної станови «Центр пробації» в Миколаївській області Олега Садовського та старшого інспектора майора внутрішньої служби Наталії Ачкевич з суддею Кривоозерського районного суду Оленою Репушевською.

Під час зустрічі суддю проінформовано про те що, майор внутрішньої служби Наталія Ачкевич являється куратором, яка пройшла відповідне навчання щодо реалізації пробаційних програм.

А також доведена інформація про наявні, затвердженні пробаційні програми, їх завдання, зміст.

Пробаційна програма– це програма, що призначається за рішенням суду особі, звільненій від відбування покарання з випробуванням, та передбачає комплекс заходів, спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості, які можливо об’єктивно перевірити. Спільною метою пробаційних програм є досягнення позитивних змін у поведінці неповнолітнього та повнолітнього суб’єкта пробації. Водночас кожна із затверджених програм містить свою специфічну мету.

На сьогоднішній день затверджено такі  пробаційні програми для роботи з неповнолітніми суб’єктами пробації :  «Формування життєвих навичок», «Попередження вживання психоактивних речовин», «Подолання агресивної поведінки», «Зміна прокримінального мислення». Аналогічні програми розроблено та затверджено для роботи з повнолітніми суб’єктами пробаці.

Одна з наведених вище пробаційних програм, а саме: «Зміна прокримінального мислення» була безпосередньо реалізована протягом ІІ кварталу 2020 року, стосовно одного суб’єкта пробації, якому за вироком суду встановлено обов’язок виконати заходи передбачені пробаційною програмою.

Пробаційна програма може змінити життя засудженого на краще, якщо він не лише відвідає всі заняття, передбачені графіком, не порушуватиме вимоги і правила, а й виявлятиме власне бажання змінитися.

Старший інспектор Кривоозерського РС філії Державної установи «Центр пробації»   Миколаївській майор внутрішньої служби Наталія Ачкевич

 

«Центром пробації»  отримано засоби індивідуального захисту

Вже в котрий раз, профспілка Державної установи «Центр пробації» турбується про своїх профспілчан. Так, 13.05.2020 року через послугу, що надає «Нова Пошта»

Кривоозерським районним сектором філії Державної установи «Центр пробації»  в Миколаївській області отримано засоби індивідуального захисту відповідно до наданих раніше потреб. Ми вдячні профспілці за підтримку персоналу пробації в умовах карантину, спричиненого COVID-19.

Старший інспектор Кривоозерського РС філії Державної установи     «Центр пробації» в Миколаївській області майор внутрішньої служби Наталія АЧКЕВИЧ

Опубліковано у Без рубрики. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь