Пам’ятаймо гідних синів, які загинули за нашу державу

29 серпня, в Національний День Пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, кривоозерці  схилили голови перед пам’яттю наших земляків, які загинули в період2014-2019 року, захищаючи Україну і кожного з нас від російських нападників.

До пам’ятника «Захисникам територіальної цілісності та незалежності України», що не території Кривоозерської сільської ради, прийшли родини загиблих у зоні проведення антитерористичної операції та операції об’єднаних сил героїв, учасники АТО та операції об’єднаних сил, голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко, голова райради Олександр Козерецький, керівники підприємств, установ, організацій району, жителі Кривоозерщини.

Ведуча Оксана Павлухіна зачитала Указ Президента України №621/2019, що набрав чинності 23 серпня 2019 року, яким встановлено, що 29 серпня щорічно в Україні буде відзначатися День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата 29 серпня була обрана не випадково, адже саме в цей трагічний день у 2014 році під Іловайськом у Донецькій області війська російських окупантів порушили встановлені домовленості та оточили і обстріляли коридор, яким мали виходити бійці сил Антитерористичної операції. Того дня в Іловайському котлі українські війська зазнали найбільших втрат за весь час російсько-української війни.

До громади звернулися голова РДА Олексій Мірошниченко та голова районної ради Олександр Козерецький. Вони говорили про те, що дуже важливо, аби кожен з нас на своєму місці робив усе, щоб не зрадити пам’ять про захисників України. Ці Герої  віддали найцінніше – своє життя. Ми повинні робити все, щоб не зрадити їхню світлу пам’ять і бути патріотами.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Серед них сини Кривоозерщини – Микола Люшенко, Олександр Ладижинський, Олександр Галущинський, Анатолій Будніков, Володимир Лисаківський. Вічна пам’ять Героям!

Опубліковано у Без рубрики. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь