Згадуючи минуле…

Випускники Курячелозівської середньої школи 1967 року поділилися своїми шкільними спогадами і надали фотографії старої школи. Це Заячук (Крутоус) Валентина Борисівна – закінчила Київський торгово-економічний інститут за спеціальністю товарознавець промислових товарів; Молдован (Григор’єва) Лілія Іванівна – випускниця Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка – юридичний факультет, суддя Верховного суду України; Громенко (Головата) Людмила Петрівна – закінчила Київський технологічний інститут легкої промисловості, економічний факультет.

Переглядаючи старі фотографії, з подивом знайшли багаторічної давності світлини будівель шкіл, що були свого часу уКурячих Лозах, і з яких вже не всі є. А там навчались сотні дітей – це маленькі хатини на 2 і 4 класи початкових шкіл; будівля школи, яку називали «Велика школа». Навчались в ній не тільки маленькі жителі Курячих Лоз, а й із сіл Очеретня, Бурилове, Мала Мечетня, Голоскове, Ониськове. А одразу після війни – із Тридубів та Красненького.

 Як же дорогі нам всім і близькі серцю ті місця, де пройшли кращі, головне, безтурботні роки, веселі і смішні, де біля школи росли столітні сосни, а під ними відпочивали учні, де проходив відпочинок на подовженому дні аж по 8-й клас.

Згадуємо, який був гарний вчительський колектив, висококваліфікований й вимогливий. Давали гарні знання. Вчителі співали у хорі, декламували вірші, грали у ансамблі струнних інструментів і були взірцем культури, духовного розвитку сільських дітей.

В літню пору в школах проходять випускні вечори та зустрічі колишніх випускників … Із тих добрих наших вчителів Курячелозівської школи залишилась Шевченко (Грановська) Марія Йосипівна. Тиха, спокійна, добра. Вона викладала російську мову і літературу, давала відмінні знання, розширювала наш кругозір позакласним навчанням.

І, мабуть, саме головне – вчителі були небайдужі, чуйні, докладали великі зусилля, щоб дати необхідні знання сільським дітям. Тому найбільше й запам’ятались доброта і професіоналізм наших наставників. І це ми тепер дуже добре розуміємо.

Ось різних часів фотографії. Вони нагадають багатьом учням, які в різні роки навчалися у Курячелозівській школі, про далеке минуле, вчителів, про справді райське дитинство.

Пам’ятним для школи був випуск знаменитого 10-Б класу 1967 року, де, до речі, було сім медалістів – 4 золотих і 3 срібних…

 

Опубліковано у Без рубрики. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь