Плекайте традиції, бо в них – пам’ять народу!

На території Кривого Озера відбувся один із наймасштабніших культурно- масових заходів до свят а Івана Купала, яке припадає в ніч з 6 на 7 липня.

Кривоозерським районним будинком культури були представлені дійства, які відтворюють найцікавіші традиції. Усі присутні в захваті спостерігали за театральним виступом.

До підготовки свята залучились також і суб’єкти пробації, що перебувають на обліку в Кривоозерському районному секторі з питань пробації, а саме засуджені до покарання у вигляді громадських робіт, які заздалегідь займались заготівлею дров для приготування смачної юшки на кострі від Кривоозерської селищної ради, а також були присутні і на самому святі. Після виступу творчих колективів традиційно всіх охочих частували запашною рибною юшкою. Коли стемніло – свято стало відчуватися по-справжньому. Були  стрибки через багаття, а можна було просто посидіти і помилуватися вогнем під звуки українських пісень.

Купальська ніч це та ніч, коли все зло залишається на іншому боці багаття. Нехай же так і буде в житті кожного з нас, нехай квітку папороті знайде кожен, кому потрібно диво. І нехай попереду чекає тільки щастя і радість, а горе буде спалене в яскравому полум’ї.

Старший інспектор Кривоозерського районного сектору філії Державної установи «Центр пробацї» в Миколаївській області майор внутрішньої служби Ачкевич Наталія Василівна

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь