Талановитий керівник та її дружній колектив

Вже десятки років я із задоволенням відвідую центральну районну бібліотеку. Мене завжди цікавили  як новини преси, так література різної тематики. А в читальній залі цієї бібліотеки, відвідувачів завжди уважно вислухають, підберуть потрібну літературу, порадять щось новеньке. Тут можна спілкуватися як з бібліотекарями, так і особисто з директором Раїсою Андріївною Черепановою.

Коли я почала писати вірші, то стала членом клубу «Автограф душі», який є постійним гостем в районній центральній бібліотеці. Під час наших зібрань ми маємо змогу поспілкуватися з колегами по творчості та гостями клубу.

В стінах цієї бібліотеки постійно проходять заходи, приурочені нашим українським святам, традиціям. Весною і влітку  їх особливо багато.

Нещодавно ми святкували День матері, День вишиванки та віночок релігійних свят. Тож з нагоди цих свят відбувся захід для жителів Кривоозерщини і постійних читачів бібліотеки пенсійного віку. Ми познайомилися з гарними виробами різних майстрів району. Особливо вразили квіти майстрині Мирослави Старшевої.

Ми мали нагоду на літературно-музичному калейдоскопі «Мій пісенний рідний край – життя мого перлина» познайомитися з минулим нашої Кривоозерщини, з героями війни і праці. Цікавим був матеріал про 7 чудес Кривоозерщини. Приємно, що серед них є і чудодійне джерело села Криве Озеро-2, знайдене, упорядковане нашим знаним садоводом, природолюбом та мисливцем Петром Стокалюком.

Цікавий матеріал підбирав увесь колектив, а оператор Вадим Тхорук його продемонстрував на відео.

Прекрасні ведучі цього заходу Валентина Кузьмінська та Світлана Бардичевська вміло провели екскурсію Кривоозерським краєм.

Особливу атмосферу свята створила директор бібліотеки Раїса Черепанова, привітавши з великою шаною, любов’ю та повагою всіх присутніх з святами, які ми відзначали та незабаром будемо відзначати. Щедрість душі, вміння підтримати святкову атмосферу притаманні цій жінці – матері, керівнику – фахівцю своєї справи. Свій авторитет та шану від жителів району Раїса Андріївна отримала за старанне ставлення до своєї справи та до людей. Має нагороди та подяки від керівництва. Її портрет і на районній Дошці пошани. Свій дружний колектив вона згуртувала, для кожного є наставником, старшим товаришем, колегою по роботі.

Особисто з директором бібліотеки я знайома вже років з 50. Ми з Раїсою Андріївною прийшли молодими спеціалістами в одне із господарств району, а це в той час був колгосп «Радянська Росія».

Жодні заходи не проходили без її участі. Оптимізм, організаторські здібності, вимогливість до себе і до оточуючих виділяли Раїсу Андріївну з-поміж інших. Вона і нині разом з нами завжди привітна, бадьора і задоволена всім, як би не складалися обставини життя.

Колектив районної бібліотеки – творчі і працьовиті люди. Вони інтелігентні, виховані, привітні, щирі. Це Ріта Вусатенко, Галина Дмітрієва, Алла Лаврик, Любов Копач, Наталія Тоган, Ольга Баранова.

Нехай довкола вас і вашого колективу, шановна Раїсо Андріївно, панує любов і гармонія, щоб ви ще довго радували нас своїми гарними заходами.

Ольга ЄРУСАЛИМСЬКА-МАРДИРОС.

 

Опубліковано у З редакційної пошти, Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь