Про отримання послуг в електронній формі

Нещодавно в навчальному класі Кривоозерського районного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар для безробітних та фахівців центру зайнятості за участі начальника Кривоозерського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області Тарабан Катерини Петрівни.

Директор центру зайнятості Ігор Білецький, який відкрив захід,  акцентував увагу безробітних на необхідності  активно і свідомо підходити до питання оформлення трудових відносин, так як тільки легальне працевлаштування може гарантувати кожному громадянину призначення пенсії за віком згідно статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Також доповідач ознайомив присутніх із законодавчими підставами надання статусу безробітній особі, якій  через відсутність необхідного страхового стажу не призначено пенсію за віком.

Про можливість отримання послуг Пенсійного фонду в електронній формі розповіла присутнім на заході начальник об’єднаного управління  Тарабан Катерина.

Катерина Петрівна відповіла на численні питання. Роз’яснено про прямий взаємозв’язок між заробітною платою, фактично сплаченими внесками, страховим стажем та розміром пенсій. Також про можливість електронного сервісу, використання веб-порталу Пенсійного фонду України, який дає можливість для працюючих переглядати інформацію, яку надає роботодавець у звітності щодо розміру заробітної плати та періодів зарахування страхового стажу; для пенсіонерів – доступ до особистої пенсійної справи, щодо виду пенсії, дати призначення або перерахунку, розміру пенсійної  виплати та контролювати особисті дані, що впливають на розмір пенсії сьогодні чи в майбутньому, не відвідуючи органи Пенсійного фонду безробітних.

Учасники семінару та фахівці центру зайнятості подали заяви про реєстрацію громадянина у системі надання послуг в електронній формі.

За інформацією Кривоозерського районного центру зайнятості та Кривоозерського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області.

 

Опубліковано у Новини, Районний центр зайнятості інформує. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь