Луканівський навчально-виховний комплекс – переможець у спільному еко-освітньому проекті Мінприроди та Міносвіти

У квітні стартував конкурс серед навчальних закладів України на участь у спільному еко-освітньому проекті Мінприроди та Міносвіти – «Компола», який спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання.

Збирання заявок тривало з 10 по 24 квітня цього року. Проект був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк,  і успішно реалізований у 32 навчальних закладах  у різних куточках України.

За його результатами у 200 школах-переможцях з 400 шкіл, які подавалися на конкурс, до 1 вересня буде встановлено компостер для переробки харчових відходів. Переможцями є навчальні заклади з усієї України, в тому числі й прифронтові – школи Луганської та Донецької областей. Так, компостер отримають 12 шкіл-інтернатів, 22 опорні школи, 1 спеціалізована школа для дітей з особливими потребами та 165 загальноосвітніх шкіл.

Серед переможців – Луканівський навчально – виховний комплекс Кривоозерського району.

Тож, сьогодні діти стають активними у впровадженні екологічної культури. Вони можуть не лише обирати нові моделі поведінки для себе, але й безпосередньо впливати на поведінку батьків. Саме тому впровадження еко-проектів у життя шкіл – один із вагомих інструментів для зміни екологічної поведінки у суспільстві загалом.

За інформацією районної державної адміністрації

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь