Нові правила оформлення субсидій

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про внесення змін до програми надання субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг з метою запобігання випадкам зловживань та призначення державної допомоги людям, що приховують свої доходи.

Оскільки аудит субсидіантів виявив ряд системних проблем, тепер система субсидій буде соціально справедливою, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України. Державну допомогу отримуватимуть ті, хто дійсно її потребує.

Тепер, якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років, крім мопеда і авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть. Також, відтепер необхідно буде вказувати в деклараціях доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири.

Крім того, з 1 травня 2018 року субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, а будинку – 200, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Нові правила вводяться і для безробітних, їм тепер необхідно буде стати на облік в центр зайнятості, інакше людям працездатного віку, які претендують на субсидію, органи соцзахисту автоматично вважатимуть дохід в три прожиткові мінімуми – 5 тис. 286 грн.

Зміниться також і тарифікація на газове опалення, з 1 травня соціальна норма буде наближена до реальних обсягів споживання – 4,5 кубометрів на 1 квадратний метр площі, електроопалення – 30 кіловат на годину на квадратний метр площі.

У свою чергу, змінені умови оформлення субсидії для внутрішньо переміщених осіб, відтепер вони зможуть оформити субсидії без укладення договорів на оренду житла – на підставі заяви та декларації, також спрощено процедуру отримання субсидій жителями об’єднаних територіальних громад.

 

Опубліковано у Новини, УСЗН інформує. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь