До відома молоді району та осіб, вік яких не перевищує встановленого у державі загального пенсійного віку

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 29 травня 2001 року № 584 «Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла», Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву надає кредит на придбання житла молоді до 35-річного віку.

Також спеціалізована кредитно-фінансова господарська організація “Миколаївський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі” надає можливість отримання кредиту на придбання житлового будинку (квартири), кредиту на будівництво, кредиту на спорудження інженерних мереж (газифікації, водопостачання, електричного опалення), заходи з енергозбереження, кредиту на реконструкцію та добудову.

Рішенням сесії обласної ради від 10.06.2016 року до Цільової регіональної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2012-2017 роки внесено зміни, а саме:

збільшено граничні суми кредитів (нове будівництво – 300 тис. грн., придбання житла – 200 тис. грн., реконструкція житла та добудова незавершеного будівництва – 150 тис. грн. та будівництво інженерних мереж – 50 тис. грн.;

введено новий вид кредитування – термосанація житла (утеплення зовнішніх фасадів, теплова ізоляція покрівель та підвалів, заміна вхідних дверей та віконних блоків), гранична сума кредиту 100 тис. грн.;

до кола позичальників включено учасників АТО та громадян України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Для ознайомлення з умовами та переліком необхідних документів звертатися до відділу економічного розвитку, торгівлі та туризму Кривоозерської райдержадміністрації (тел. 2-42-47).

Оксана ТАРАСЮК, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та туризму райдержадміністрації.

 

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь